9261-009-small.jpg9261-016-small.jpg9261-015-small.jpg-dsc6206-kopi.jpgimg-3439-1-kopi.jpgimg-3441-kopi.jpgimg-3454.jpg9260-019-small.jpg9357-007-small.jpgplan-1-kopi-3.jpgplan-2-kopi-2.jpgplan-3-kopi2.jpgsitkart-kopi-2.jpg

Schiøtts vei 5

Sted: Bygdøy, Oslo
Størrelse: 1600 m²
Status: Ferdigstilt 2017



Prosjektet omkranser en eksisterende villa på toppen av eiendommen og består av to nye tremannsboliger. De to nye husene ligner hverandre, men er orientert i forhold til forskjellig terrengsituasjon og tilpasset tilstøtende bebyggelse. Plasseringen av volumene er nøye innpasset det kuperte terrenget slik at fjellet blir en del av prosjektet. Trærne gir husene en sterk tilknytning til stedets sammenheng. Flate tak sikrer attraktive uteplasser med fantastisk utsyn. Her er også innpasset et atrium som forbinder den øverste leiligheten med takhagen. Garasjekjelleren ligger skjult i fjellet binder sammen husene under terreng. Byggene er kompakte og utnytter tomtens gode sol- og utsiktsforhold maksimalt. Leilighetene er organisert rundt en sentral kjerne og føringsareal som gir fri bevegelse langs fasadene og utsikten. Hver leilighet har sitt eget forhold til terrenget med egen inngang og/eller uteplass på terreng. Dette forsterker boligenes kontakt med uteområdene. I tillegg til interne trapper er det heis med adkomst fra garasjeanlegget og inngangsplanet til hver etasje.



Foto: Åke E:son Lindman





The project of two three-apartment buildings encloses an existing villa located on a small stone hill. The new buildings carry the same expression, but are orientated differently to adjust to the landscape. In this way the stone hill become a part of the project. By compact buildings the sun and lighting are fully utilised, and flat roofs ensures an outdoor space with great views. The apartments are organised around a central core ensuring free movement along the facades, clearing the view. Each apartment has a unique relationship to the landscape by an entrance and/or terrace to the terrain.





Share