9499-013.jpg9499-016.jpg9499-014.jpg9499-017.jpg9499-004.jpg9499-019.jpg9499-001.jpg9499-002-kopi.jpgutomhusplan.jpghus-a-etg-0.jpghus-a-etg-1.jpghus-a-etg-2.jpgimg-6489-kopi.jpgimg-6483-kopi.jpg

Skogbrynet

Sted: Oslo
Størrelse: ca. 640 m² inkludert garasje
Status: Ferdigstilt 2018



3 boliger i rekke erstatter en eksisterende enebolig. Boligene deler innkjøring og gårdsplass. Parkering og inngangspartier løses under hvert enkelt volum. Terrenget flyter igjennom prosjektet i en østlig helning, uterommene er orientert mot syd og vest. I underetasjen ligger boder, bad, vaskerom og kjellerstue. Første etasje har en L-konfigurasjon som en åpen plan som omfavner uterommet mot sør. Andre etasje har trukket fra et areal fra første etasjen, slik at det oppstår en takterrasse. Her slippes lyset ned i uterommet samtidig som prosjektet som helhet fremstår mer oppbrutt. Fasadene er i stående panel sedertre over en sokkel av betong.



Foto: Åke E:son Lindman



Three houses situated in a row, replaces an old villa. The houses share a driveway, while parking and entrances are solved separately on the ground floor in each volume. The sloping terrain allow three levels, and provide the houses with a private garden with entrance from the first floor, completely separated from the driveway. The ground floor services the rest of the house with storage and bathrooms. An open L-shaped first floor encircles the south facing garden ensuring light in the kitchen, dining and living area. On the second floor, a part of the volume is subtracted, and a terrasse is created. The subtraction improves the quality of light emitted to the garden, and the overall volume of the project is given a less continuous expression. The fasade is cedar cladding on a concrete base. The windows are enhanced by adding a wooden frame, similarly the edges are given a profile to emphasise the precise shape.

Share